top of page

Over ons

Rinus Cannegieter (Curaçao)

Mijn achtergrond van het dansen begint eigenlijk al toen ik heel jong was. Ik keek altijd naar dansende mensen om me heen en mijn ooms en tantes namen mij altijd mee de dansvloer op. Op dat moment haatte ik het dansen want het werd je gewoon opgelegd. Maar daarna begon ik het leuk te vinden en toen ik een jaar of 14 was begon ik met breakdance. Doordat ik op hoog niveau sportte moest ik dat dus na enkele jaren opgeven. Na enkele jaren begon het helaas weer te kriebelen en begon ik zelf met een showdansgroep “The Penthouse Crew” genaamd. Wij hebben verschillende optredens gehad op Curaçao. Daarna ben ik naar Nederland gekomen voor de studie en al gauw stond ik weer op podia. Ik heb ongeveer 10jaar in een sambagroep gezeten, ik heb ook ongeveer 10 jaar Trance, R & B (hip hop) in discotheken in Nederland, België en Duitsland gedanst. Optredens in Turkije en Portugal mochten ook niet missen. Na heel veel optredens, dansmodeshows met verschillende soorten muziek van mellow tot en met Hardstyle waar ik heb gedanst, stelten gelopen, vuurspugen etc. begon ik te denken wat ik zou kunnen doen om dit te vervangen. Ik wilde niet stoppen met dansen maar ik wilde niet op een later leeftijd nog in discotheken staan dansen. Op gegeven moment ben ik met mijn beste vriend naar een salsafeest geweest en ontdekte ik opnieuw mijn roots en ben ik weer salsa gaan dansen. Ik heb bij gerenommeerde dansscholen lessen genomen en ik heb mij gespecialiseerd in New York. Nu wil ik iedereen leren wat ik zelf ook weet en kan. Nadat ik enkele jaren als lid van de beste showteam van Nederland hoorde, en in verschillende landen te hebben opgetreden, heb ik besloten dat ik mijn creativiteit en passie in onszelf te investeren. Op het moment heb ik samen met de andere docenten van Salsa Rica onze eigen showgroep waar ik mijn creativiteit en passie in kan verwerken zodat we optreden in het binnen en buitenland. Na enkele jaren zelf choreografien gemaakt te hebben, heb ik de showteam opgedoekt om met een nog groter showteam te gaan werken waarbij de trainers van wereldniveau zijn. Daarvoor rijd ik elke week naar Amsterdam om te trainen en mijn niveau te behouden.

Mijn motto: Passion is a man’s only defence against an often cold cruel world. Try to learn to follow your life’s dreams while also adhering to your heart!

Sarah Mambera (Aruba)

Hola salseros y salseras.
De aanleiding voor mij om jaren geleden salsalessen te gaan nemen was de bruiloft van mijn neef, waar een salsaband speelde. Door mijn Caribische roots (Aruba), vond ik de muziek heerlijk en ook om de hele avond te dansen en vermaakte me prima, alleen was ik super gefrustreerd dat ik al die geschoolde dansers niet goed kon volgen!
Direct na de bruiloft heb ik mij ingeschreven voor salsa danslessen en is mijn leven voorgoed veranderd. 

Al vanaf mijn allereerste salsapassen was ik bloedfanatiek, ik volgde alle lessen die er binnen de dansschool werden aangeboden en ik greep iedere kans aan om te gaan social dansen. Het gevolg hiervan was dat ik mij niet alleen razendsnel ontwikkelde als salsa danseres, maar ook al gauw kennismaakte met andere dansen zoals Bachata en Zouk. 

Vooral Zouk vond ik geweldig, de muziek trok me enorm aan en de golvende bewegingen vond ik prachtig. Na een intensieve periode waarin ik meerdere keren per week urenlang in de auto zat om zouklessen te volgen, heb ik de opleiding tot Zouk docent gedaan. Uiteindelijk heb ik anderhalf jaar met veel plezier lesgegeven in deze dans, maar Salsa bleef toch kriebelen..

Na mijn Zouk carrière ben ik teruggekeerd naar het salsa nest, dit keer om nooit meer weg te gaan. Ik ben mij gaan specialiseren in Salsa On2 en heb meer dan 11 jaar intensief op hoog niveau getraind in deze stijl. In die periode heb ik op veel internationale congressen gedanst en lessen gevolgd bij grootheden zoals onder anderen Eddie Torres, Melissa Rosado, Griselle Ponce, Flamboyan Dancers en Adolfo Indacochea. 

In 2008 ben ik begonnen als salsa assistente, en later heb ik mij verder ontwikkeld tot docent. Mijn kracht ligt bij salsa On2, spinning, techniek en footwork (shines). Ik heb mij ook verdiept in de geschiedenis van de muziek en geef ik regelmatig theoretische workshops over de salsamuziek. 

Ik kijk er met plezier naar uit om jullie te ontmoeten op de dansvloer!

bottom of page